10W40

Het gebruiken van de juiste motorolie mag niet onderschat worden. Gebruikt u de verkeerde olie, dan kan de motor permanent beschadigd raken. Indien u behoefte heeft aan olie die uw motor ook bij lage temperatuur een optimale bescherming biedt, dan is 10W40 olie vaak een goede keus. Oliewereld is hét adres voor goedkope 10W40 olie van de beste merken!

Toont alle 5 resultaten

Wanneer 10W40 olie gebruiken?

10W40 is een veelgebruikte motorolie voor LPG, benzine- en dieselmotoren. 10W40 olie is bij lage temperatuur wat dikker dan bijvoorbeeld 5W30 olie of 5W40 olie. 10W40 olie is daarom geschikt als u veel korte afstanden rijdt; de olie raakt dan namelijk sneller verdund. 10W40 is echter wat minder geschikt voor koude starts bij winterse omstandigheden. Bij hoge temperaturen blijft deze motorolie relatief dun. Dit zorgt voor een optimale smering en dus een betere bescherming tegen slijtage. Dit draagt vanzelfsprekend ook bij aan een langere levensduur van uw motor.

Ons assortiment 10W40 olie

Als een van de grootste motorolie aanbieders van Nederland en België levert Oliewereld 10W40 olie van Castrol en Valvoline. Deze merken staan garant voor een hoogwaardige kwaliteit, wat de prestaties en de levensduur van uw motor ten goede komt. Elke type olie heeft weer zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is Valvoline Maxlife 10W40 speciaal ontwikkeld om de levensduur van de motor te verlengen. Castrol GTX Ultraclean 10W40 is weer heel geschikt om de vorming van ‘sludge’ bij zeer intensief gebruik te voorkomen.

10W40 olie bestellen

Bestelt u 10W40 olie bij Oliewereld, dan bent u altijd verzekerd van aantrekkelijke voordelen. Hierbij kunt u denken aan een veilige transactie, een snelle levering en een gratis verzending bij besteding vanaf €50. Heeft u nog vragen over ons assortiment of weet u niet zeker welke olie het best geschikt is voor uw specifieke voertuig? Neemt u dan even contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder met een deskundig advies!