5W40

Motorolie heeft vier basisfuncties: het smeren, beschermen, reinigen en koelen van de motor. De juiste smering heeft dus een grote invloed op de prestaties en de levensduur van uw motor. 5W40 is een veelgebruikte olie voor veel merken en typen auto’s. Voor de goedkoopste 5W40 olie moet u bij Oliewereld zijn!

Toont alle 4 resultaten

Waarom 5W40 olie gebruiken?

Bij het kiezen van de juiste motorolie is het belangrijk om te kijken naar de viscositeit bij lage en hoge temperaturen. De viscositeit van 5W40 olie is bij een koude motor hetzelfde als die van 5W30 olie. De olie is relatief dun bij lage temperatuur, waardoor uw voertuig ook bij winterse temperaturen gemakkelijk start. Dit draagt ook weer bij aan een lager brandstofverbruik. Bij hoge temperaturen blijft 5W40 olie echter iets dikker. Dit zorgt voor een optimale bescherming tegen corrosie en voorkomt het beschadigen en/of vastlopen van de motor.

Ons assortiment 5W40 olie

Bij Oliewereld vindt u diverse soorten 5W40 olie van het merk Castrol, waaronder Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel en Castrol Power RS Racing 4T 5W40. Daarmee bent u verzekerd van topkwaliteit!

Wilt u graag besparen op de aanschaf van uw olie? Neemt u dan eens een kijkje bij onze voordeelverpakkingen! Wij leveren bijvoorbeeld voordeelverpakkingen van 12 X 1 liter, 12 X 500 ml en 4 X 5 liter.

5W40 olie bestellen

5W40 olie bestellen? Daarvoor bent u bij ons aan het goede adres! Bij Oliewereld hebben we alle 5W40 producten op voorraad. Daardoor profiteert u altijd van korte levertijden; bestellingen die voor 15:00 bij ons binnen zijn, worden de volgende werkdag al geleverd! Plaatst u een bestelling voor €50 of meer? Dan profiteert u ook nog eens van een gratis bezorging! Voor vragen of advies over de juiste olie voor uw voertuig kunt u contact opnemen met onze klantenservice.