5W30

5W30 olie behoort tot de meest gebruikte soorten motorolie voor auto’s en is geschikt voor zowel benzinemotoren als dieselmotoren. Het is een zogeheten multigrade olie die in feite het hele jaar door gebruikt kan worden. Bij Oliewereld vindt u een uitgebreid aanbod 5W30 olie tegen bijzonder scherpe prijzen!

Toont alle 8 resultaten

Wanneer 5W30 olie gebruiken?

Bij het bepalen van de juiste motorolie is het van belang om goed naar de viscositeit te kijken, oftewel de dikte van de olie. In het geval van 5W30 olie geeft het eerste cijfer de viscositeit bij lage temperatuur aan; de letter ‘W’ staat voor winter. 5W30 is vrij dun bij een koude motor en dus geschikt voor koude starts. Het cijfer achter de W laat zien wat de viscositeit bij een warme motor is. Hoe hoger dit cijfer is, hoe dikker de olie. 5W30 is dus bij een warme motor wat dunner dan bijvoorbeeld 5W40 olie. En dunnere olie is in staat om warmte sneller af te voeren. Dat is bij veel voertuigen in de zomer erg belangrijk.

Ons assortiment 5W30 olie

Bij Oliewereld kunt u heel gemakkelijk 5W30 olie online bestellen. Wij leveren 5W30 olie van topmerken als Castrol en Valvoline. Daarmee bent u altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit! Om snel te vinden wat u zoekt kunt u het aanbod filteren op onder andere prijs, merk en categorie.

5W30 olie bestellen

U bent op zoek naar de goedkoopste olie? Bij Oliewereld zit u goed! Dankzij onze afspraken met verschillende motorolieleveranciers kunnen wij onze producten tegen zeer scherpe prijzen aanbieden. Daarbij beschikken wij over een eigen magazijn, waar we alle producten op voorraad hebben staan. We kunnen dus altijd snel leveren, ook bij hoge volumes! Mocht u nog vragen hebben over onze producten, neemt u dan even contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!