Remvloeistof

Oliewereld levert voor elk voertuig de juiste remvloeistof. Uiteraard tegen de laagste prijs, zoals u dat van ons gewend bent! Neem een kijkje in ons aanbod en laat u overtuigen door onze uitstekende service.

Toont alle 3 resultaten

Waarom is remvloeistof zo belangrijk?

Remvloeistof is een vloeistof die gebruikt wordt voor de hydraulische remsystemen van auto’s en motorfietsen. De remvloeistof zorgt ervoor dat de kracht die op het rempedaal of de remhendel wordt uitgeoefend, op het daadwerkelijke remsysteem wordt overgebracht. Met andere woorden: zonder remvloeistof kunnen de remmen van uw voertuig niet functioneren. Het is daarom van essentieel belang om regelmatig te controleren of er nog voldoende remvloeistof in het reservoir aanwezig is. Verder dient remvloeistof eens in de zoveel tijd vervangen te worden. De meeste mensen laten dit doen tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt van hun auto of motorfiets.

Welke remvloeistof heb ik nodig?

Het is belangrijk dat u altijd controleert of u de juiste remvloeistof heeft voor uw voertuig. Grofweg onderscheiden we drie soorten remvloeistof: DOT3, DOT4 en DOT5. De cijfers achter ‘DOT’ geven de hoogte van het kookpunt aan; DOT4 heeft een hoger kookpunt dan DOT3 en DOT5 een hoger kookpunt dan DOT4. Dat kookpunt is van belang omdat de remmen (vooral bij langdurig en/of hevig remmen) behoorlijk heet kunnen worden. Als de remvloeistof zo heet wordt dat het gaat koken, werken de remmen niet goed meer. Het komt er dus op neer dat hoe zwaarder de remmen belast worden, hoe hoger het kookpunt van de remvloeistof moet zijn. Weet u niet welke remvloeistof u nodig heeft, raadpleeg dan de handleiding van uw auto of motorfiets.

Ons remvloeistof assortiment

Oliewereld levert verschillende soorten remvloeistof van het merk Castrol. Afhankelijk van het benodigde product kan de remvloeistof in diverse hoeveelheden en grootverpakkingen geleverd worden. Kiest u bijvoorbeeld voor Castrol Brake Fluid DOT4 dan kunt u kiezen voor flessen van 500 ML, 1 L, 5 L, maar ook voor 12 X 500 ML, 12 X 1 L of 12 X 5 L.

Behalve remvloeistof leveren wij ook een zeer uitgebreid assortiment motorolie.

Remvloeistof bestellen

Remvloeistof bestellen is zo geregeld op Oliewereld.nl. Vrijwel al onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Bestellingen die op werkdagen voor 15:00 bij ons binnen zijn, worden de volgende dag al geleverd. Zowel in Nederland als in België! Indien u nog vragen heeft over remvloeistof of over onze andere producten, neemt u dan gerust even contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!