Castrol Radicool SF - 1 liter

Castrol Radicool SF - 1 liter
Merk: Castrol Radicool
Model: RADICOOL SF 1L
Spaarpunten: 10
Beschikbaarheid: 4
Prijs: € 7,00
Excl. BTW: € 5,79
Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst
Product vergelijk

Radicool SF 

Koelvloeistof concentraat. Dient verdund te worden met gedeïoniseerd / gedestilleerd water (de Radicool SF Premix is niet meer leverbaar!)
 

Omschrijving

Castrol Radicool SF is een Longlife koelmiddel op basis van mono-ethyleenglycol met geavanceerde OAT (Organic Acid Technology). In tegenstelling tot traditionele antivries koelmiddelen, heeft Castrol Radicool SF geen amines, nitrieten, fosfaten, silicaten of andere anorganische inhibitoren.
Castrol Radicool SF biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie in het bijzonder bij motoren welke lichte metalen zoals aluminium toepassen. Het is geschikt voor een breed scala aan voertuigen, waaronder auto's, vrachtwagens en bussen met benzine- en/of dieselmotoren. Het is daarom bijzonder geschikt voor gebruik in gemengde wagenparken Castrol Radicool SF werkt over een groot temperatuurbereik voor een effectieve motorkoeling in alle klimaten.

Toepassingen

Het speciale inhibitor pakket dat wordt gebruikt in Castrol Radicool SF stelt u in staat lange verversingsintervallen te hanteren met een uitstekende bescherming tegen corrosie, koelsysteem verstopping, oververhitting en bevriezing. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in motoren waarbij gebruik gemaakt is van gietijzer, aluminium, koper of combinaties van deze metalen toegepast in moderne motoren. Het is ook compatibel met alle standaard rubber slangen, pakkingen en afdichtingen welke toegepast worden in het koelsysteem.

Castrol Radicool SF heeft een lange levensduur waardoor verlengde verversingsintervallen mogelijk zijn van 3 jaar en meer. Lange verversingsintervallen betekent lagere kosten en lagere mogelijkheid van schade aan het milieu. Castrol Radicool SF is goedgekeurd door een aantal OEM's waaronder Mercedes Benz, Volkswagon, MAN en Ford. Het is ook aanbevolen tegen de specificaties van de volgende voertuigfabrikant; General Motors GM 6277M, Deutz, Cummins IS-serie en de N14 motoren, Jenbacher, Komatsu, Renault Type D, Jaguar CMR 8229 en MTU MTL 5048 Series 2000C & I.

Gebruiks condities

Castrol Radicool SF dient te worden verdund tussen de 33% en 50% concentratie, met gedeïoniseerd / gedestilleerd water. Voor de beste allround prestaties, is het aanbevolen dat een 50% mengsel in water wordt gebruikt. Concentraties hoger dan 70% volume zijn af te raden.
Om de optimale prestaties te behouden, dient Castrol Radicool SF niet gemengd te worden met andere koelmiddelen. Het wordt dan aanbevolen om koelsystemen volledig af te tappen en te spoelen met schoon water alvorens ze opnieuw te vullen met water en Castrol Radicool SF.

Voordelen

Castrol Radicool SF biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie en cavitatie en heeft een effectieve smering van de waterpomp.
De technologie welke gebruikt wordt in de Castrol Radicool SF voorkomt de opbouw van calcium neerslag uit het gebruik van hard water, waardoor het de mogelijkheid van een radiator verstopping tegengaat en voldoende doorstroming van de koelvloeistof door het koelsysteem gewaarborgt blijft.

Deze technologie verbetert ook de warmteoverdracht eigenschappen waardoor motoren op een optimale bedrijfstemperatuur kunnen blijven draaien.
Castrol Radicool SF bevat een bittere toevoeging om onbedoelde inname tegen te gaan. 

Product prestatie claims

  • ASTM D3306 (I),
  • ASTM D4985,
  • ASTM D6210
  • BS - BS 6580:2010
  • JASO JIS K2234
  • Deutz DQC CB-14
  • Ford WSS-M97B44-D
  • MAN 324 Typ SNF
  • MB-Approval 325.3
  • ​VW TL-774F (G12+) 

 

Gebruikersadvies

Voorkom langer en/of herhaald contact met de huid. Was de huid grondig na het verwerken van het product. 

 

controleer hier welke koelvloeistof u nodig heeft voor uw auto

 

 

 

 

 

 

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: